Viftebrød
Ingredienser til viftebrød
(6 stk.)
50 g smør
2 dl mælk
15 g gær
1 æg
1 spsk. honning
1 knivspids salt
450 g hvedemel
25 g smør til pensling
35 g tranebær
1 spsk. kanel
Mælk til pensling
Fremgangsmåde til viftebrød
Smelt smørret, bland det med den kolde mælk og rør gæren ud deri. Tilsæt æg, salt og honning og ælt melet i. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Rul dejen ud i en firkant i ½ cm's tykkelse. Smelt smørret og pensl dejen med det. Skær dejen i 4 cm brede strimler, drys med kanel og tranebær og læg strimlerne oven på hinanden. Skær dejstrimlen i firkanter og stil dem på højkant i små, firkantede kageforme. Pensl brødene med mælk og bag dem ved 200° i 20 min.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Mormors krydderkage
Roulade med karamelsauce
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Vi elsker muffins!