Svenske sennepssild
Ingredienser til svenske sennepssild
(6-8 pers.)
4 gammeldags, marinerede
sildefileter
Sauce
½ spsk. grov dijonsennep
½ spsk. sød sennep
1 tsk. sukker
½ spsk. vineddike
3 spsk. olie
1 dl cremefraiche
Pynt
1 rødløg
1 syltet agurk el. 2 strimler asie
Hakket kryddergrønt
Sådan gør du
Skær sildefileterne i 2 cm brede stykker og læg dem på et fad. Bland sennep, sukker og vineddike. Pisk olien i en fin stråle og vend cremefraichen i. Hæld saucen over sildene. Pynt med rødløg og agurk og klip kryddergrønt over. Server sildene med rugbrød eller som i Sverige med kogte kartofler.
Sild hører til på julebordet, ikke mindst de hjemmemarinerede, der kan holde sig i glas med låg godt og vel et par uger på køl. Sennepssild og karrysildesalat er mere sårbare og kan stå en uges tid i køleskabet uden pynt.
Opskrift: Anne Skovgaard
Julens klassikere
Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...