Kaffepaneret bøf med flødekartofler
Ingredienser til kaffepaneret bøf med flødekartofler
(4 pers.)
4 entrecoter
1 tsk. groft salt
1 dl hele kaffebønner
Friskkværnet peber
1 løg
1 spsk. hele kaffebønner
2 dl oksefond
50 g smør
Kartofler
600 g kartofler
1 dl fløde
1 dl bredbladet persilleblade
50 g parmesan
Salt og peber
Salat
300 g frisk spinat
Dressing
1 tsk. grov sennep
1 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
2 spsk. revet parmesan
Salt og peber
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne, kog dem i 10 min. og skær dem i kvarte. Skyl og hak persillen og vend den med fløde, salt, peber og kartofler. Riv parmesanen fint og tag 2 spsk. fra til dressing. Kom resten af osten ned til kartoflerne, hæld kartoffelblandingen i et smurt, ovnfast fad eller små forme og sæt den i ovnen ved 200° i 30 min. Knus kaffebønnerne groft i en morter, men lad nogle af bønnerne være hele. Vend bøfferne i den knuste kaffe og drys med salt. Brun bøfferne på en meget varm grillpande i ca. 3 min. på hver side. Sæt grillpanden i ovnen, hvis håndtaget kan tåle det, i 5-10 min. afhængigt af, hvor rødt du ønsker kødet. Pil og hak løget og brun det i smørret i en kasserolle sammen med hele kaffebønner. Hæld fonden på og lad det koge i 5 min. Sluk og lad det trække smag i 10 min. og si skyen, der serveres varm til kødet. Skyl spinaten og dup bladene tørre. Pisk alle ingredienser til dressingen sammen og vend spinaten heri.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kalv med tunsauce
Braiseret oksebov med urter