Fars
400 g hakket skinkekød
30 g havregryn
1 æg
Ca. 1½ dl mælk
Salt og peber
1 revet løg
Sovs
½ bundt bladselleri
1 lille selleriknold
30 g smør
25 g hvedemel
Ca. 3 dl kogevand fra kødbollerne
Salt og peber
Citron og persille
Tilbehør
Kogte kartofler og grøn salat
Rør en fars af alle ingredienserne og lad den hvile i 30 min. på køl. Form små boller og kog dem i letsaltet vand i 4 min. Tag dem op, men gem vandet. Steg stykker af renset bladselleri og små tern af skrællet selleri i smør og drys med mel. Spæd op med kogevandet og rør til en glat, jævnet sovs. Tilsæt kødbollerne og lun igennem. Server med kartofler, salat og evt. et drys persille og lidt citron.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Boller i karry med ris
Torsk med selleri og spinat
Skinkegryde med salvie og hvidløg
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)