Tærte med kanel
(8 pers.)
Dej
200 g hvedemel
50 g sukker
100 g smør
Lidt koldt vand til at samle med
750 g butternut squash (renset vægt)
140 g sukker
½ tsk. salt
½ tsk. revet muskatnød
1 tsk. kanel
2 æg
25 g smør, smeltet
1¾ dl sødmælk
1 spsk. flormelis
Skræl græskarrene, fjern kernerne og skær dem i store stykker. Kom dem i en gryde, dæk med vand og lad det koge i 15 min., til det er mørt, afkøl det. Saml dejen i en foodprocessor, læg den koldt i 15 min. Smør en 23 cm tærteform og beklæd den med dejen. Dæk dejen med folie og bag bunden 15 min. ved 200°. Fjern folien og bag tærtebunden yderligere 10 min. Purér græskarret og passér det igennem en sigte. Pisk sukker, salt, muskat, halvdelen af kanelen, smør, æg og mælk sammen og bland det i græskarmassen. Hæld fyldet i den forbagte bund. Bag tærten ved 220° i 10 min., skru ned til 180° og bag tærten yderligere 35-40 min. Drys med en blanding af det sidste kanel og flormelis. Serveres kold.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Find flere opskrifter her...
Sprøde græskar (kager)
Græskarboller
Ravioli med græskarfyld
Se flere tærter i galleriet....