Æblecrumble med kanel og mandler
(5-6 pers.)
Dej
100 g mandler
75 g mel
60 g havregryn
4 spsk. rørsukker
100 g koldt smør
Fyld
1 kg æbler
1 tsk. stødt kanel
2 tsk. majsstivelse
2-3 spsk. sukker
TIP
Dejen kan laves i forvejen og kommes i en plastpose lige parat til at drysse over æblerne.
Hak mandlerne mellemfint i en foodprocessor. Bland mandlerne i en skål med mel, gryn og sukker. Skær det kolde smør i tern og smuldr dem i mandelblandningen, til det ligner grov rasp. Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Snit æblerne i mindre stykker og bland dem i en skål med majsstivelse, kanel og sukker, mængden afhænger af æblernes sødme.
Smør et ildfast fad med lidt smør og læg æblerne i. Drys dejen over og bag i ovnen ved 200° 25-30 min. Spis gerne lun med flødeskum eller cremefraiche til.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også: Smuldrekage med stikkelsbær og kokos
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Hjemmelavet æblemos
Müslimuffins
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)