Æggetoppe med ansjoser
(4 pers.)
4 hårdkogte æg
6 ansjosfileter el. benfri sild
2 spsk. finthakket rødløg
2 spsk. fintskåret purløg
2 spsk. fintskåret dild
1 spsk. cremefraiche
Salt og peber
Pynt:
1 hårdkogt æg
Purløg, rødløg
Pil og hak æggene. Hak ansjoserne fint. Bland alle ingredienserne i en skål og smag til med salt og peber. Læg det i toppe på små tallerkner og pynt med dild. Server flute eller ristet rugbrød til.
Fyldte æg med spinat
(4 pers.)
4 hårdkogte æg
100 g frisk spinat
2 spsk. cremefraiche
1 spsk. Kalles kaviar
Salt, peber og muskat
Del æggene på langs og mos blommerne. Skyl spinaten og skær den i strimler. Svits spinaten på teflonpande, til væden er kogt af. Kom spinaten i en sigte og køl den lidt. Tilsæt mosede æggeblommer, cremefraiche og kaviar og smag til med salt, peber og muskat. Fyld blandingen i hviderne.
Opskrift. Anne Skovgaard-Petersen