Opskrifter

Æblekage

Lørdag, 13. oktober 2012af Redaktion
Et godt bud på en kage, hvor der ikke mangler noget, selv om den er både gluten- og æggefri

150 g boghvedemel
50 g boghvedegryn
50 g hakkede mandler
100 g muscovadosukker
90 g koldt smør
750 g æbler (f.eks. gråsten)
½ dl æblejuice
100 g sukker
1 spsk. kanel

Tilbehør
Flødeskum

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Kom boghvedemel, gryn, mandler og sukker i en foodprocessor og tilsæt smørret i små tern. Blend og lad den køre, til blandingen danner en grov smuldredej. Skræl æblerne, skær dem i både og kom dem i et smurt, ovnfast fad. Hæld æblejuicen ved og drys med sukker og kanel. Fordel smuldredejen over æblerne og bag kagen ved 190° i 45 min. Server den lun med koldt flødeskum.

Bageopskrift: Kristina Marckmann


Klik dig i gennem galleriet, hvor vi har samlet en masse dejlige æbleretter...