Ingredienser til smørkage
250 g mel
150 g smør
1 spsk. sukker
25 g gær
1½ dl mælk
Creme
2 dl mælk
1 æggeblomme
1 æg
2 spsk. sukker
½ vaniljestang
1 spsk. mel
Remonce
100 g blødt smør
75 g farin
Glasur
100 g flormelis
1 spsk. citronsaft
Sukkerkrymmel
Sådan gør du
Hak mel og smør sammen og bland sukkeret i. Rør gæren ud i mælken. Rør mælken i melblandingen og ælt dejen smidig og blank. Lad den hæve 45 min. Pisk mælk, æggeblomme, æg, sukker, vaniljekorn og mel sammen, varm blandingen op til kogepunktet under omrøring og lad cremen afkøle. Rør smør og farin sammen. Del dejen i to og rul den ene ud til en 26 cm cirkel. Læg dejcirklen i bunden af en smurt springform og kom halvdelen af cremen over. Rul resten af dejen ud til en 6 mm tyk firkant og fordel remoncen og resten af cremen over. Rul dejen sammen til en roulade og skær den i 8 stykker. Sæt stykkerne i springformen og stil den til efterhævning i 45 min. Bag kagen ved 200° i 45 min. og lad den afkøle. Rør flormelis og citronsaft sammen og dekorér kagen med glasur og sukkerkrymmel.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Flere opskrifter...
Kanelstang
Rosenbrød
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Flere fristende og flotte konditorkager - som vi kender dem fra bageren...