(2 pers.)
2 stykker udskåret af okse-mørbrad i alt 450 g fordelt på 2 eller 4 bøffer
Salt og peber
2 stk. andelever
200 g champignoner
20 g smør
1 spsk. trøffelolie
Evt. lidt sort trøffel
Sovs
10 g frisk trøffel (sort)
2 spsk. madeira eller brandy
2 dl oksefond
25 g koldt smør
Tilbehør
Grønne bønner og kartofler
HVOR MEGET KØD?
Det er svært at angive helt præcist, vi er jo forskellige. Nogle vil gerne have meget kød, mens andre sætter pris på lidt men godt. Jo bedre kvalitet, du køber, jo mindre skal der skæres fra, og du kan dermed regne med mindre kødmængder til hver.
Drys bøfferne med salt og lad dem stå, mens resten gøres klar. Rens champignon og skær dem i supertynde skiver. Steg dem i smør og dryp med trøffelolie. Brun andeleveren på en pande og steg videre i 3-4 min. på hver side. Skær trøflerne i tynde skiver og damp dem i madeira, tilsæt fond og kog igennem. Piskes med smør. Steg bøfferne ved høj varme ca. 2 min. på hver side afhængig af tykkelsen. Læg champignoner og lever imellem bøfferne og server med grønne bønner og kartofler.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Smagen af bøf...
Cotes du boeuf
Minutbøf
Bøf med kartofler og
grønne skud
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)