Roastbeef med citrusdressing
ROASTBEEF MED CITRUSDRESSING
(5-6 pers.)
1 kg roastbeef (snøret inderlår el. klump)
1 tsk. salt og kværnet peber
15 g smør
Dressing
Revet skal af ½ citron
2 spsk. citronsaft
Revet skal af 1 lille appelsin
2 spsk. appelsinsaft
1 spsk. dijonsennep
½ spsk. honning
1 dl olivenolie
½ spsk. friskhakket rosmarin
Salt og peber
Gnid kødet med salt og peber og brun det på pande i smør. Kom alufolie om pandens håndtag og kødtermometer med spidsen ned midt i kødet. Sæt det i ovnen ved 100° og steg, til termometret viser 58°, ca. 1 time. Tag kødet ud og stil det koldt til næste dag.
Dressing
Pisk alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Skær kødet i skiver og læg dem på et fad. Hæld dressingen over.
KARTOFFELKOMPOT
(5-6 pers.)
750 g nye kartofler
1½ dl mælk
1 dl piskefløde
3 spsk. hakket dild
1 tsk. citronsaft og 34 tsk. salt
Purløgsolie
1 dl hvidløgsolie
1 dl snittet purløg el. forårsløg
1 håndfuld babyspinat
Salt og kværnet peber
Kartoffelkompot
Skrub kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. Evt. med lidt løvstikke. Hæld vandet fra. Kog mælk og fløde op, tilsæt kartoflerne og mos dem med en gaffel. Tilsæt dild og smag til med citronsaft og salt.
Purløgsolie
Miks alle ingredienserne fint med blenderstav og smag til med salt og peber.
Server med små nye gulerødder.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også...
Lammekoteletter med melonsalat og myntekartofler
Kold laks med tomatmayonnaise