Kage til mange gæster
Opskrift på kage til mange
(Kage til ca. 24 stk.)
300 g smør
6 æg
650 g sukker
Lidt salt
270 g hvedemel
1½ spsk. vaniljesukker
1½ dl kakao
Pynt til kage
Flormelis og blandede bær
Tilbehør til denne kage
Flødeskum eller vaniljeis
Fremgangsmåde til kagen
Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Bland mel, kakao, vaniljesukker og salt og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Rør det smeltede smør i. Fordel dejen til din kage i en stor, beklædt bradepande. Bag din kage midt i ovnen 17 min. ved 175°. Tjek med en kødnål, om den er gennembagt. Lad din kage køle af, inden den skæres ud. Drys din kage med flormelis og pynt med blandet frugt.
Kager til mange personer
De kager, der bages i bradepande, er praktiske, når du skal bage kage til en større forsamling, f.eks. til fødselsdage, eller når børnene skal have kage med i skolen.
I galleriet nedenfor har vi samlet en masse lækre kager, som er perfekte, når du skal bage kage til mange.