Løgtærte
(4 pers.)
150 g hvedemel
½ spsk. oregano
½ tsk. salt
50 g koldt smør
1½ spsk. vand
1 spsk. smør
4 gule løg i skiver
2 rødløg i skiver
1 porre i skiver
1 tsk. groft salt
1 knsp. peber
2 æg
1½ dl mælk
2 tsk. oregano
50 g reven ost
Bland mel, oregano og salt og smuldr smørret heri. Saml dejen med vandet og rul den ud. Beklæd en 22 cm tærteform med dejen og forbag den i ovnen ved 200° i 12 min. Sauter løg, rødløg og porre i smørret, uden at de tager farve, og krydr med salt og peber. Fordel fyldet i tærtebunden, pisk æggene med mælk og hæld det over fyldet. Bland oreganoen med ost, drys det over tærten og bag den i ovnen ved 200° i 30 min. Server med salat eller råkost af årstidens grønsager.
Madopskrift: Kristina Miechels
Andre gode tærter...
Vintertærte
Grønkålstærte med valnødder
Gulerodstærte med selleri