Grønkålstærte med valnødder
(8-10 stk.)
25 g valnøddekerner
100 g smør
150 g mel
1 spsk. koldt vand
Fyld:
250 g frossen, optøet grønkål
2 æg
1½ dl fløde
2 dl revet emmentaler
1 tsk. salt
Kværnet peber
2 spsk. pinjekerner
Rist valnødderne på tør pande. Kom dem i foodprocessor sammen med smør og mel og miks det. Tilsæt vand og saml dejen. Tryk dejen ud i tærteform 24-26 cm. Prik den med en gaffel og stil den i køleskab 30 min. Forbag tærtebunden ved 225° 10 min.
Fyld:
Knug vandet af grønkålen og bland den med de øvrige ingredienser. Hæld fyldet i tærtebunden og drys pinjekernerne på. Bag den færdig midt i ovnen ved 200° ca. 20 min.
TiIP
Ostesmagen bliver lidt skarpere og mere pikant, hvis der bruges 1 dl emmentaler og 50 g blød blåskimmelost.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv også....
Grøn kartoffelsuppe med grillede rejer
Tærte med brieost