Pizza Margherita
(3-4 pers)
20 min. + 1 time hævning + 20 min. i ovnen
Dej
15 g gær
2 dl vand
250 g stærkt bagemel (evt. italiensk 00 mel)
1 tsk. olivenolie
1 tsk. salt
PIZZA MARGHERITAS HISTORIE
Pizza Margherita beskrives af mange som den første af alle pizzaer. Det er ikke den fulde sandhed, for pizzaen eksisterede som gademad i Italien længe før bagt i store forme og skåret i stykker. Men den særlige runde pizza opfindes i slutningen af 1800-tallet, hvor dronning Margherita af Savojen opholder sig med sin familie i Napoli. Hun får lyst til at prøve en pizza, som Napoli er og var berømt for, så hun tilkalder en af de dygtige bagere, der fremstiller en helt ny, som hun begejstres over. Helt enkelt med tomater (der smager guddommeligt i Napoli) mozzarella, hvidløg og basilikum. Bageren opkalder den efter dronningen.
Fyld
200 g hakkede flåede tomater
1 fed hvidløg
1 spsk. hakket frisk basilikum
1 spsk. hakket frisk oregano
Top
10 basilikumblade
125 g frisk mozzarella
Rør gæren ud i vand og lad det stå i 5 min. Hæld melet i en skål, lav en fordybning i midten og hæld gæren heri sammen med olie og salt. Rør og ælt til du har en glat dej (8-10 min). Lad hæve 1 time tildækket. Hak tomaterne helt på blender sammen med hvidløg. Rør hakkede krydderurter i. Rul dejen til 2 større eller 4 mindre pizzaer. Smør tomatsovsen på og læg skiver af ost og blade af basilikum over. Kom i forvarmet ovn ved 220° normal ovn højt oppe i ovnen. Bag i ca. 15 min. Spises med grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Klik her, hvis du vil prøve flere klassikere...
Prøv også...
Skaldyrspizza
Lukket pizza med svampefyld