Opskrifter

Kartoffelpizza med grønkål

Fredag, 6. september 2024Af Linn Grubbstöm Foto: Martin Tanggaard
Kartoffelpizza med grønkål er en frisk og sprød variant, hvor tynde kartoffelskiver møder knasende grønkål på en bund af sprødt pizzadej.
20 min
1 personer
Kartoffelpizza med grønkål:
1 pakke pizzadej
1½ dl cremefraiche 18 %
1 frisk mozzarella-kugle
5 kartofler
2 spsk. olivenolie
2 blade frisk grønkål
2 stilke frisk rosmarin
30 g pinjekerner
Salt og peber
½ granatæble

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 220°.
  2. Rul pizzadejen ud.
  3. Smør pizzabunden med cremefraiche, og fordel mozzarella på den.
  4. Skær kartoflerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og skyl dem i en sigte.
  5. Vend kartoflerne i 1 spsk. olie, og fordel dem på toppen af pizzaen.
  6. Fjern stilken på grønkålen, og skær bladene i 2 x 2 cm store stykker.
  7. Hæld olie over grønkålen, og massér olien ind med hænderne.
  8. Fordel grønkålen på toppen af pizzaen.
  9. Hak rosmarin groft, og drys rosmarin, pinjekerner, salt og peber på toppen af pizzaen.
  10. Bag pizzaen i ca. 12 minutter, eller til toppingen er blevet gylden.
  11. Pil granatæblekernerne, og fordel dem over pizzaen.