Honning-tekage
Opskrift på honning-tekage
225 g blandet tørret frugt. f.eks. korender, udstenede svesker, appelsinskal, abrikoser
1½ dl kold, stærk te
100 g honning (knap 1 dl)
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Baileys-is Kopkager225 g mel
2 tsk. bagepulver
1 æg
100 g smeltet smør
Glasur:
2 spsk. varm honning
1 spsk. farin
25 g nøddeflager
Fremgangsmåde til kagen
Bland frugt, te og honning i en skål og lad det trække mindst 6 timer. Kom mel og bagepulver i frugtblandingen. Pisk ægget sammen og pisk det i sammen med det smeltede smør.
Fordel dejen i en hjerte- eller springform. Bag kagen på midterrillen ca. 50 min. ved 150°. Tag kagen ud og pensl den med varm honning. Bland nødder og farin og drys det over.
Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den 15-20 min. Køl kagen af på en rist og vend den ud af formen.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.