Opskrifter

Honning-tekage

Tirsdag, 25. november 2014af Anne Skovgaard-Petersen Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Bag en lækker kage med tørret frugt, te og honning, pyntet med nøddeflager

Opskrift på honning-tekage

225 g blandet tørret frugt. f.eks. korender, udstenede svesker, appelsinskal, abrikoser
1½ dl kold, stærk te
100 g honning (knap 1 dl)

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Kopkager

225 g mel
2 tsk. bagepulver
1 æg
100 g smeltet smør

Glasur:
2 spsk. varm honning
1 spsk. farin
25 g nøddeflager


Fremgangsmåde til kagen

Bland frugt, te og honning i en skål og lad det trække mindst 6 timer. Kom mel og bagepulver i frugtblandingen. Pisk ægget sammen og pisk det i sammen med det smeltede smør.

Fordel dejen i en hjerte- eller springform. Bag kagen på midterrillen ca. 50 min. ved 150°. Tag kagen ud og pensl den med varm honning. Bland nødder og farin og drys det over.

Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den 15-20 min. Køl kagen af på en rist og vend den ud af formen.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.