(4 pers.)
4-6 udbenede sild
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
1 dl æbleeddike
Marinade
2 hakkede fed hvidløg
1 lille hakket løg
1½ dl god olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
Hakket persille til pynt
Gå sildene efter for småben og klip rygfinnen af. Del dem på langs og frys dem 2 døgn. Tø sildene op og læg dem i et fad. Drys med salt og hæld æbleeddike over. Lad dem stå koldt til næste dag. Tag sildene op af lagen og tør dem med køkkenrulle. Bland marinaden og hæld den over sildene. Lad dem stå køligt 3 timer. Pynt med grofthakket persille og server med rugbrød.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Andre slags sild...
Russiske sild med rødbedeæg
Matjessild med gremolata
Senneps-æblesild