Opskrifter

Krydret græskarsuppe med butterdejslåg og rugbrødscrutoner

Mandag, 6. februar 2012Opdateret 12 timer sidenaf Anne Skovgaard-Petersen
Hvis du kun er en, der skal spise, så kan du fryse de sidste portioner græskarsuppe ned og bage dem under et butterdejslåg til gæstemad.
40 min
4 personer
Græskarsuppe
400 g skrællet græskar uden kerner
1 bagekartoffel
1 skalotteløg el. lille løg
2 fed hakket hvidløg
1 spsk. olie
1 spsk. karry
1 knsp. chilipulver el. cayennepeber
Evt. 1 tsk. gurkemeje
1 l hønsebouillon
Kværnet peber
1 tsk. salt
1 dl fløde
1 porre i tynde skiver
Rugbrødscroutoner
2 skiver rugbrød med kerner
1 spsk. olie
Butterdejslåg
2 plader butterdej
Æggehvide til pensling

Fremgangsmåde

  1. Skær græskarret i tern.
  2. Skræl kartoffel og løg og skær det i grove stykker.
  3. Svits løg, hvidløg og karry i olien.
  4. Tilsæt græskar, kartoffel, krydderier og salt. Kog det mørt under låg på ca. 30 min.
  5. Snit porren i lange, tynde stave og kog strimlerne møre i letsaltet vand.
  6. Blend din græskarsuppe glat med en stavblender.
  7. Kog den op med fløde og smag til med salt og peber.
  8. Kom strimlerne af porre i din græskarsuppe.
  9. Crutonerne laves ved, at du skærer brødet i tern og rister dem sprøde på en pande i olie ved middelvarme. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  10. Server suppen som den er med rugrbødscrutonerne til, eller fortsæt til næste step.
  11. Rul butterdejen ud og skær cirkler ud, så de passer til suppeskålene.
  12. Kom porrer og suppe i ildfaste suppeskåle. Pensl kanten med æg og læg butterdejen på som låg.
  13. Bag dem i ovnen ved 225° ca. 10 min.