Opskrifter

Saltet mørbrad med Henriks spidskålssalat

Mandag, 19. juli 2010af Redaktion
En god, krydret mørbrad til grillen

(3-4 pers.)

1 stor svinemørbrad, ca. 400 g
2-3 spsk. kryddersalt med groft salt og krydderurter
1 spidskål
1 bdt. kruspersille
50 g hasselnødder
½ dl koldpresset rapsolie
Salt og peber
1 fed hvidløg
100 g cashewnødder
Relativt hurtige grillkul el. briketter
En klassisk grill med brede riststænger

Gnid mørbraden med kryddersaltet og lad den trække koldt i 45 min. Sæt evt. grillstarteren i gang, og når kødet er klart, er kullene det også. Børst det overskydende salt af og grill kødet ca. 16 min i alt - ca. 4 min. på hver "side", hvis man kan sige, at en mørbrad har 4 sider. Snit kålen så tyndt ud som muligt med en meget skarp kniv. Blend persille, hasselnødder, olie, salt og peber til en helt jævn masse og vend kålen heri. Drys med cashewnødder over og server til kødet.

Tip: Du kan også lave dit eget kryddersalt ved at riste saltet på en pande med krydderurter ved. Når urterne er helt tørre, knuses de ned i saltet, der opbevares i tætsluttende beholder.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere gode retter til grillen her...
Grillede kyllingepakker med bønner
Krydret grillmedister
Grillede nakkekoteletter med aspargesfrikasse