Kyllingegryde med kartoffellåg
(4 pers.)
2 spsk. olivenolie
1 parteret kylling (8 dele)
Salt og peber
250 g svampemiks
1 dl små sorte oliven
1 kg store, melede kartofler
3 løg
1 spsk. hakket rosmarin
6 dl kyllingebouillon
Tilbehør:
Grøn salat og evt. tomatsalat
Drys kyllingen med salt og peber og brun i olie. Steg så svampene i samme olie. Skræl kartofler og skær i tynde skiver. Smør et ildfast fad og læg en bund af kartofler, så kylling, så svampe, oliven, løg i skiver, oliven og rosmarin, et lag kartofler og resten af kød, svampe, løg og rosmarin og endelig et låg af kartoflerne. Kom kogende suppe over, stil i ovnen ved 180° med alufolie over i 1 time, og så fortsættes uden alufolie i 30-45 min. Server med salat og evt. dampet kål.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen