Hakkebøffer med bacon og kartoffelmos
30 min. + 25 min. i ovnen (4 pers.)
50 g brødkrumme
1 dl mælk
8 skiver bacon
800 g hakket oksekød
1 tsk. worchestersovs
1 spsk. tomatketchup
1 spsk. hakket persille
Friskreven muskatnød
500 g melede kartofler
Smør og fløde til mosen
Lidt reven ost til toppen
Færdig fyldig tomatsovs fra glas (el. hjemmelavet, se tip) som tilbehør
Udblød brødet i mælken. Rør kødet med udblødt brød, worchestersovs, ketchup, persille muskat, salt og peber. Form 8 bøffer. Brun dem kort på sliplet pande, så overfladen holder. Læg bacon om som kant. Kog kartoflerne og lav dem til mos med smør og fl øde. Top op på bøfferne med mosen og drys med ost. Stil bøfferne i ovnen ved 180° i 25 min. Spises med fyldig tomatsovs og grøn salat.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen