Varm chokoladekage med creme
(6 pers.)
125 g smør
125 g sukker
3 store æggeblommer
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
½ tsk. hjemmelavet vaniljesukker
30 g mandler
1 spsk. mælk
Creme:
4 dl fløde (evt. halvt fløde og halvt sødmælk)
3 spsk. kakao
4 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
2 æggeblommer
Pisk sukker og smør luftigt og tilsæt æggeblommer en ad gangen. Fold mel, bagepulver, kakao, vaniljesukker og blendet mandel og mælk i og kom det hele i en smurt souffleform eller høj bradepande. Læg alufolie over. Bages i vandbad ved 160° (vandet skal være kogende) i 1 time. Bland alle ingredienser til cremen (gem 1 dl fløde) og kog op under piskning. Serveres varm til den nybagte kage. Fløden piskes til let skum og serveres sammen med sauce, så den flyder ud.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen