Danske oste med syltede valnødder
200 g Hodde Christian
200 g Høost
100 g valnøddekerner
1 dl flydende honning
1 rosmarinkvist
1 stjerneanis
2 cm usprøjtet citronskal
Tilbehør
Groft brød
Varm honning op og kom rosmarin og anis sammen med citronskal i. Sluk og kom nødderne i og lad dem trække mindst 1 døgn, gerne en hel uge, på køl. Server til små blokke af de to fremragende nye, danske oste med brød til.
De to oste er fra mindre mejerier i Jylland. Hodde Kristian fra Kristiansminde Gårdmejeri er en emmentaler-type og Høost, som kommer fra mejeriet Naturmælk, er en ost i stil med en gouda med en dejlig, nøddeagtig smag. Begge findes i større supermarkeder.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Fisk og ost på nytårsbordet
Jomfruhummer med brombær,
svampe og kålpuré
Lakserullesteg med salat og ristede
kartofler
Champagnesyllabub
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)