Æble-valnøddekage
Ingredienser til æble-valnøddekage
(6-8 pers.)
6-7 syrlige, store æbler
1 citron
200 g sukker
½ tsk. stødt kanel
1 spsk. hvedemel
Top
100 g smør
150 g valnødder
120 g hvedemel
100 g farin
En knivspids revet muskatnød
Tilbehør
Vaniljeis, flødeskum eller cremefraiche
Sådan gør du
Udkern æblerne, skær dem i både og vend med citronsaft, sukker, kanel og mel. Læg dem i et smurt, ovnfast fad. Hak valnødderne. Smelt og afkøl smørret og vend det med resten af ingredienserne. Fordel toppingen over æblerne og bag kagen ved 175° i 1 time, eller, til kagen er gylden og æblerne møre. Server med vaniljeis til.
I gang med julekonfekten
Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...