Stegte ben med kold kartoffelsalat
(3 pers.)
25 min. + 30 min. i gryden
2 kg stegeben
1 spsk. salt
10 hele, sorte peberkorn
2 laurbærblade
1 løg
3 nelliker
3 dl cremefraiche
1 bdt. purløg
1 finthakket skalotteløg
1 spsk. dijonsennep
1 tsk. groft salt
Peber
650 g kogte, pillede kartofler
2 spsk. olie
2 spsk. honning
1 tsk. tabasco
Del benene i passende stykker og kog dem i vand tilsat salt, peberkorn, laurbærblade, løg og nelliker i 30 min. Rør cremefraichen med purløg, løg, sennep, salt og peber. Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen. Pisk olie, honning og tabasco sammen til en marinade og smør den på de kogte ben. Steg benene færdige i ovnen 225° i 20 min. og server med en god agurkesalat.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Prøv også spareribs...
Spareribs med radisesalat og nudler
Marinerede spareribs med grillede kartoffelspid
Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter.