Braiseret lam med oliven og nøddepilau
(6 pers)
12 lammebovskoteletter
4 fed hvidløg
Fintrevet skal af 2 usprøjtede citroner
Saften af 1 citron
1 tsk. stødt allehånde
Salt og peber
2 friske timianblade
2 spsk. olivenolie
2 løg skåret i smalle både
TIP
Lammet hører påsken til. Vi har noget af det bedste lam herhjemme, ikke mindst fordi vi bruger de gode kødracer og ikke kun uldracerne. Det er noget, der kan smages. Hvis kødet er i orden (og vi har både vadehavslam, Venølam, og islandsk lam der smager fremragende) så gælder det stort set bare om at ramme tiden korrekt.
1 dl små sorte oliven
2 kanelstænger
1 dåse hele små cherrytomater
3 spsk. tomatkoncentrat
7 dl hønsesuppe
2 spsk. olivenolie
1 dl smuttede mandler
1 dl pinjekerner
1 finthakket løg
½ tsk. stødt kanel
3 dl basmatiris
7½ dl hønsesuppe
1 dl hakkede mynteblade
Brun lammekoteletterne i lidt olie nogle stykker ad gangen og læg dem i et stort ovnfast fad, hvor de drysses med hvidløg i skiver, saft og skal af citron, allehånde, salt, peber, timian, løg, oliven, kanel, tomater, tomatkoncentrat og suppe. Sæt det i ovnen ved 180° i 1½ time og server med pilau til.
Rist grofthakkede mandler og pinjekerner i 1 spsk. olie. I en anden gryde steges løg og kanel i 1 spsk. olie i 1 min., og tilsættes så risen. Når den er lige ved at brænde på, hældes suppen ved, og der lægges låg på og det småkoger i 9-10 min., til risen er mør. Hak mynten og bland næsten al mynte og nødder i risen. Drys med resten som pynt.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere med lam...
Lammekoteletter med middelhavstilbehør
Lammebov i stegeso
Forslag til dessert...
Ferskner i vanilje med bagt budding