Opskrifter

Saftig lammebov med grøntsager i stegeso

Fredag, 20. februar 2009Opdateret 18. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Her får du opskriften på en langtidsstegt lammebov i stegeso. Når lammeboven tilberedes i stegesoen, så holder man mere på vitaminer og smag i kødet.
5 t og 20 min
6 personer
Lammebov i stegeso
1 lammebov ca. 2 kg delvist udbenet
2 hele hvidløg
Olivenolie
Salt og peber
8 halverede tomater
6 gulerødder skrællede, men hele
1 lille bdt. salvie
1 lille bdt. timian
3 kviste rosmarin
2 glas hvidvin
Tilbehør
Kartoffel-selleri-mos og grøn salat

Fremgangsmåde

  1. Gnid lammet med olie, salt og peber.
  2. Stik huller med kniv og stop hele fed hvidløg i hvert hul over det hele.
  3. Brun kødet på begge sider i en stor pande.
  4. Hæld vin i bunden af din stegeso og læg kødet ned i og urter hen over.
  5. Læg låg på (husk at fugte soen igennem først) og lad det stege ved 140° i 5 timer. Bliver smørmør og lækker.
  6. Serveres med kartoffel-selleri-mos og grøn salat.