Ingredienser til diplomatbudding
(4 pers.)
4 blade husblas
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
2½ dl fløde
1 vaniljestang
1½ dl piskefløde
Fyld
75 g cocktailbær
50 g makroner
2 spsk. sherry el. madeira
3-4 spsk. appelsin- el. abrikosmarmelade
Pynt
Hakket chokolade
Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Flæk vaniljestangen og kom den i en gryde sammen med fløden. Kog det op. Pisk halvdelen af fløden i æggeblommerne og hæld det tilbage i gryden. Varm op under piskning, til det jævner, det må ikke koge. Tag gryden fra varmen og tag vaniljestangen op. Rør afdryppet husblas i cremen og køl den af. Pisk fløden stiv og vend den i den kolde creme.
Fyld: Skær bærrene i mindre stykker. Knus makronerne groft og hæld vinen over. Læg creme, bær, makroner og marmelade lagvis i en randform, uden at fyldet går helt op til kanten, begynd og slut med creme. Stil formen i køleskab mindst 2 timer. Vend buddingen ud og pynt med chokolade.
Tip: Buddingen kan stå i køleskab 1-2 dage.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Mandelbudding med blommekompot
Landlig chokoladebudding
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)