(10-12 stk.)
2½ dl mælk
25 g gær
75 g smør
Ca. 450 g hvedemel
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 tsk. kommen
Pensling
Sammenpisket æg
Kommen
TIP
I visse opskrifter efterhæves kringlerne 1-2 min. i en gryde kogende vand. De bliver lette og luftige, men skal spises samme dag. Brug en hulske og sænk kringlen i kogende vand.
Lun mælken. Rør gær og mælk glat. Smuldr smørret i melet og tilsæt gærvæsken. Kom sukker, salt og kommen i og ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning tildækket og lunt ca. 1 time. Ælt dejen let igennem og del den i 10-12 stykker. Tril stykkerne i lillefingertykke stænger og form dem til kringler. Læg kringlerne på plade med bagepapir og lad dem efterhæve lunt mindst ½ time. Pensl med æg og klap kringlerne med kommen, så det hænger fast. Bag dem 15-18 min. ved 200° på ovnens midterrille. Afkøles på en rist.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere lækkert bagværk...
Pizzahjerter
Naanbrød
Dildsnegle med spelt