Studenterbrød
Opskrift på studenterbrød
(Ca. 18 stk.)
75 g hvedemel
25 g flormelis
35 g smør
2 spsk. hindbærmarmelade
600 g kagerester (wienerbrød, sandkage eller lign.)
40 g smuttede, hakkede mandler
3 spsk. kakao
1½ dl æblemos
2 tsk. vaniljeessens
Er du vild med studenterbrød, så vil disse romkugler ganske sikkert også falde i din smag
Glasur
1 bg. pasteuriseret æggehvider
1 tsk. citronsaft
160 g flormelis
Sukkerkrymmel
Flere retter til studenterfesten...
Fremgangsmåde til studenterbrød
Smuldr smørret i mel, tilsæt flormelis og saml dejen med en skefuld vand. Rul dejen ud, så den passer i bunden af en franskbrødsform (10 x 24) og prik den med en gaffel. Bag bunden midterst i ovnen ved 200° i 15 min., til den er gylden og sprød. Lad bunden afkøle helt og smør hindbærmarmelade på den. Smuldr kageresterne og rør dem med mandler, kakao, æblemos og vaniljeessens til en bastant masse. Fordel massen over bunden og tryk den godt sammen. Pisk æggehvider og citronsaft med en håndmikser og pisk flormelissen i. Fordel glasuren over studenterbrødet og drys med krymmel. Skær studenterbrødet ud i mindre firkanter med en skarp kniv og server.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Mad til studenterne...
Pink fizz med rosa
champagne og jord-
bær
Forårsruller med
rejer
Papadums med
agurk
Mini clubsandwich
Jordbærspid med
mynte-honning