Flæskesteg og gås på grill
Ingredienser til flæskesteg på grill
(4 pers.)
1 dl groft salt
1 flæskesteg på 1,6 kg med ben og svær
Prøv også: Flæskesteg med æbler og svesker
Fremgangsmåde til flæskesteg på grill
Tænd op i kuglegrillen med masser af kul i begge sider (inddirekte) og sørg for, at grill og rist er godt varme. Rids sværen på stegen dybt uden at komme helt ned til kødet. Gnid saltet grundigt ind i hver eneste rille. Sæt en foliebakke ned mellem kullene til at opsamle fedtdryp og placér stegen med sværen opad midt på risten over drypbakken. Læg låget på og steg den i ca. 1½ time, til sværen er god og sprød. Pak stegen, undtagen sværen, ind i alufolie og lad den trække. Hvis sværen ikke er sprød, kan du evt. give sværen en tur tæt på gløderne til sidst.
Ingredienser til æble-rosenkålssalat
(4 pers.)
300 g rosenkål
½ friséesalat
2 persillerødder
100 g fine ærter
2 æbler
100 g hasselnødder
½ granatæble
Dressing
1 spsk. dijonnaise
2 spsk. æbleeddike
Salt og peber
3 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde til æble-rosenkålssalat
Pisk dressingen sammen. Snit kålene meget fint og vend dem i dressingen. Skyl og pluk friséesalaten. Skræl persillerødderne og skær dem i flager. Rist nødderne let på en pande eller i ovnen. Skær æblerne i tern eller både. Bland salaten og pynt den med nødder og granatæblekerner.
Ingredienser til gås på grill
(4 pers.)
2 gåsebrystfiléter med fedt
6 enebær
3 kviste rosmarin
Groft salt og peber
Evt. et fedtnet (bestil hos slagteren)
Fremgangsmåde til gås på grill
Knus enebærrene og gnid dem på fedtsiden af brystfiléterne sammen med salt og peber. Læg en kvist rosmarin på og luk evt. med fedtnet rundt om kødet. Læg kødet på grillen i medium afstand fra gløderne og steg det ca. 15 min. på fedtsiden og 5 min. på kødsiden. Tjek, om det er stegt, som du foretrækker det.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
And i rød karry
Vildand med portvinssvesker og julesalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)