Daddelsnitter
2½ dl vand
200 g hakkede dadler
175 g mel
½ tsk. natron
175 g muscovadosukker
100 g havregryn
175 g smør
Kog vand og dadler op og lad det småsimre uden låg i 10 min., til det bliver en blød og tyk masse.
Lad daddelmassen afkøle til stuetemperatur og bland melet med natron, sukker og havregryn. Hak smørret i melblandingen til en grynet smuldrdej og pres halvdelen af dejen sammen i bunden af en smurt 15 x 25 cm bradepande med bagepapir i bunden.
Fordel daddelmassen over dejbunden og drys resten af smuldrdejen over. Tryk dejen let sammen med flad hånd og bag den i 40 min. ved 180°.
Lad massen afkøle helt, før den skæres ud i snitter og serveres.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Mere lækkert bagværk...
Brunsvigerbrød
Jordbærmakroner
Rabarber
mandelkager
Grissini
Frokostbrød med
bacon
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)