Brunsvigerbrød
25 g gær
2 dl lun mælk
2 spsk. smeltet smør
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 æg
550 g mel
100 g smør
100 g brun farin
Æg til pensling
Rør gæren ud i mælken og tilsæt smør, sukker, salt og kardemomme. Rør ægget i og tilsæt melet lidt efter lidt. Ælt dejen smidig og stil den til hævning et lunt sted i 40 min. Rør smør og farin sammen til en ensartet remonce. Rul dejen ud i 1,5 cm tykkelse og smør remoncen på dejen. Rul dejen sammen som en roulade og læg den i en smurt 1½ l brødform. Klip 6 snit i brødet, ca. 2 cm dybe, og lad det efterhæve et lunt sted i 20 min. Pensl brødet med sammenpisket æg og bag det ved 175° i 35 min.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET
Kog forskellige grønsager på én gang med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Køb det for 99 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Farmors roulade
Ingas kaffekage
Brunsviger
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)