Opskrifter

Grissini

Torsdag, 5. maj 2011af Redaktion
De sprøde, italienske brødstænger, der smager helt forrygende, når de er hjemmelavet

25 gram gær
2½ dl vand
100 g durumhvede
250 g hvedemel
2 tsk. salt
½ dl koldpresset rapsolie
Æggehvide til pensling
1 spsk. sesam
1 spsk. nigellafrø (jomfru i det grønne)

Rør gæren ud i vandet og rør durumhveden og halvdelen af melet i. Tilsæt salt og olie, ælt resten af hvedemelet i og lad dejen hæve et lunt sted i 30 min. Del dejen i to og rul dem ud i firkanter i ½ cm tykkelse på et meldrysset bord.
Pensl dejfirkanterne med æggehvide og drys med sesam og nigellafrø. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger, sno stængerne og læg dem på en plade beklædt med bagepapir.
Lad grissinierne efterhæve i 10 min. og bag dem ved 200° i 25 min.

Bageopskrift: Kristina Marckmann


Klik her og find masser af bageopskrifter i det store brød-galleri...