Mexicanske piroger
(12 stk.)
Dej
25 g gær
3 dl håndvarmt vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt
Ca. 425 g mel
Fyld
1 løg
1 fed hvidløg
½ peberfrugt
1 spsk. olie
500 g hakket oksekød
½ dl tomatketchup
½ dl vand
Oregano
Salt, peber
Æg til pensling
Dej: Smuldr gæren og rør den ud med vandet. Tilsæt olie, salt og det meste af melet. Ælt dejen smidig med mere mel. Hæver lunt tildækket ca. 40 min.
Pil og hak løg, hvidløg og peberfrugt. Svits det sammen med kødet på en pande i olie. Tilsæt ketchup og vand. Krydr med salt, peber og oregano og lad det simre ca. 10 min., til fyldet er tørt. Del dejen i 12 stykker og tril dem til boller. Rul bollerne flade, ca. 13 cm i diameter. Læg fyldet på og klem kanterne sammen. Efterhæver på plade med bagepapir ca. 20 min. Pensl med æg og bag pirogerne 15-18 min. ved 225° på midterrillen. Server med råkost eller grøn salat.
TIP
Pirogerne kan fryses og bruges til skovtur.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Mere med hakket oksekød...
Bolognese med kartoffelmoslåg
Hakkebøf med braiserede urter og granatæbler
Thaistegte kyllingeboller