Bolognese med kartoffelmoslåg
(4 pers.)
500 g hakket oksekød
1 stort løg
1 gulerod
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 tsk. timian
1 dåse hakkede tomater
1 dl rødvin
Kartoffelmos
800 g bagekartofler
1¼ dl mælk
1 æg
20 g smør
½ dl revet parmesanost
1½ tsk. salt
Pynt
25 g hakkede nødder
Hakket persille
Skræl og hak løg og gulerod og svits det i en gryde i olien. Tilsæt kødet og steg under jævnlig omrøring, til det er faldet fra hinanden. Krydr med salt og peber. Tilsæt pillet knust hvidløg, laurbærblad, timian, tomater og rødvin. Kog det 25 min. under låg ved svag varme og smag til med salt.
Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre og mos dem. Rør mosen med mælk, æg, smør og parmesanost og smag til med salt. Kom kødet i et ovnfast fad eller fordel det i 4 portionsskåle. Bred mosen over og drys nødder på. Gratiner midt i ovnen ved 250° ca. 10 min.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
TIP
Bolognesen kan fryses uden kartoffelmoslåg.
Prøv mere med hakket kød...
Thaistegte kyllingeboller
Mexicanske piroger
Hakkebøf med krydret kålsalat og kartofler
Hamburgere med cheddar