(8 stk.)
150 g hvedemel
3 spsk. flormelis
90 g koldt smør
2 spsk. fløde 9%
400 g abrikoser
4 spsk. rørsukker
½ spsk. majsstivelse
100 g hakkede mandler
100 g sukker
2 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
Bland mel og flormelis og smuldr smørret i. Saml dejen med fløden og læg den på køl i 30 min. Rul dejen ud i 2 mm tykkelse, udstik 16 runde kager, 7 cm i diameter, og læg dem på en bageplade. Bag mørdejskagerne ved 200° i 8 min., til de er let gyldne og lad dem afkøle på en bagerist. Udsten abrikoserne og skær dem i både. Bland abrikoser, sukker og majsstivelse i et lille ovnfast fad og bag dem ved 200° i 15 min. Kom abrikoserne i en lille skål og lad dem afkøle helt i køleskabet. Bland sukker og mandler og smelt det sammen på en tør pande. Hæld den varme nougat ud på et stykke bagepapir og lad den afkøle helt. Pisk fløden til skum og hak nougaten. Rør en glasur af 1 tsk. saft fra abrikoserne og flormelisen og dekorer halvdelen af mørdejskagerne. Vend nougaten i flødeskummet og læg mørdejsbundene sammen to og to med en skefuld abrikos og en klat nougatskum. Pynt kagerne med abrikos og server.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find mere lækkert bagværk her...
Havrecookies
Rabarbermazariner
Appelsinkage