Fisketærter med spinat og stenbiderrogn
(4 pers.)
20 min. + 15 min. i ovnen
400 g sejfilet
350 g skaldyr
350 g frisk spinat
2 spsk. smør
½ bdt. hakket forårsløg
2 spsk. mel
4 dl mælk
Salt og peber
1 bdt. hakket dild
50 g revet parmesanost
200 g renset stenbiderrogn
2 hakkede rødløg
2 dl cremefraiche 18%
Damp sejfileten i lidt vand og bræk den i mindre stykker. Blancher spinaten i letsaltet vand, pres væden fra og læg den i bunden af 4 små portionsforme. Smelt smørret og sauter forårsløgene let heri. Rør melet i og tilsæt mælken, mens der røres. Lad opbagningen koge igennem og smag til med salt, peber og dild. Vend skaldyr og sejstykker i sovsen og fordel den over spinaten og drys med parmesan. Bag tærterne ved 200° i 15 min. Server tærterne lune med stenbiderrogn, cremefraiche og rødløg.
Madopskrift: Kristina Miechels
Mere med fisk...
Rødspætter med asparges og urtecremefraiche
Persillepaneret ørred
Mulligatawny
Dampet torsk med smilende æg