Dampet torsk med smilende æg
(2 pers.)
400 g benfri torskefilet el. anden hvid fisk
1 æg
Persille
75 g syltede rødbeder
300 g små kartofler
Tørt brød
Kapers
1 dl vand el. hvidvin
Skallen af 1 citron
Smør
Salt
Torskefileterne lægges i et lille smurt porcelænsfad og overhældes med ca. 1 dl vand eller hvidvin. Til sidst krydres med salt og citronskal. Sæt fadet i ovnen ved 100° tildækket med folie og damp fisken i ca. 8 min. Tag fisken ud af ovnen og lad den trække færdig efter de 8 minutter. Lad folien blive på. Fisken skal have en kernetemperatur på mellem 45 og 50°.
Det tørre brød rives fint på et råkostjern og blandes med lidt olie og salt, hvorefter det bages gyldent i ovnen ved 160° (kan gøres i god tid i forvejen). Kartoflerne koges og rødbederne skæres i små tern. Smørret smeltes og tilsættes kapers og lidt citronsaft. Ægget koges i 6-7 min. og deles midt over lige inden servering. Persillen skæres groft.
Fisken tages ud af ovnen og lægges på en varm tallerken. Drys brødkrummerne ud over tallerknen efterfulgt af rødbederne. Bryd de små kartofler i to stykker og læg dem på tallerknen. Læg et halvt æg på hver tallerken. Hæld lidt af det smeltede kaperssmør over med en spiseske. Resten serveres i en lille skål ved siden af. Til sidst drysses persillen rundt omkring. Denne ret indeholder omkring 40 g protein samt en mængde andre gode næringsstoffer.
Madopskrift: Karsten Kroman
Mere med fisk...
Fisk i spinat og fillodej
Skærising med rosenkål og persillerødder
Kirstens fiskefad
Fiskeburgere med coleslaw