Jordbærplanke med vaniljeis
(4 pers.)
3 æggeblommer
¾ dl sukker
Kornene af 1 vaniljestang
3 dl sødmælk
1 dl piskefløde
2 æggehvider
1 dl sukker
Karamelsovs
1 dl sukker
½ dl vand
½ dl fløde
250 g jordbær
Lidt frisk mynte
Pisk æggeblommer luftige med sukker og vaniljekorn. Kog sødmælk med den tomme vaniljestang. Hæld mælken i æggesnapsen under omrøring. Indfrys halvt eller kør på ismaskine. Pisk fløden til let skum og rør den i isen, der fryses færdig. Æggehviderne piskes stive og dernæst seje med sukker. Duttes op på bagepapir og bages ved 100° i 30-45 min. Sukker koges op med vand, til det er svagt brunt. Afkøles og tilsættes fløden. Anret på bræt med rensede, halve jordbær, vaniljeis, marengs og mynte. Den afkølede karamelsovs hældes over ved servering.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Jordbærlagkager
Jordbæris i vafler med chokoladekant
Jordbær i glad med creme
Find mange flere opskrifter med jordbær og rabarber her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)