Grovbolle med tunsalat og sennepsdressing
(4 pers.)
200 g babykartofler
200 g grønne bønner
2 æg
2 tomater
½ agurk
1 romainesalat
200 g tun i olie
2 spsk. sorte oliven
4 grovboller
Sennepsdressing
2 spsk. mayonnaise (f.eks. Hellmann's)
1 spsk. dijonsennep
1 dl olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Skyl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 min., til de er møre. Skyl og nip bønnerne og lad dem koge sammen med kartoflerne de sidste 5-6 min. af kartoflernes kogetid. Bring en lille gryde med vand i kog og læg æggene i. Lad dem koge i 9 min., til de er hårdkogte. Pil de kogte kartofler og skær dem i skiver.
Hak de hårdkogte æg i grove tern. Skyl tomater og agurk og skær begge dele i tern. Snit romainesalaten, skyl den og dup eller slyng den tør. Læg salaten i bunden af et fad og fordel bønner, æg, tomater og agurk ovenpå. Hæld væden fra dåsen med tun og mos tunen med en gaffel. Top salaten med tun og oliven.
Sennepsdressing: Rør mayonnaise og sennep sammen. Rør olivenolien i lidt efter lidt til dressingen har en tyk og cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Servering: Sæt salat, dressing og lunede boller frem på bordet, så man selv kan forsyne sig. Bollen kan evt. flækkes og smøres med dressing, så man kan fylde den med salat som en sandwich.
Madopskrift: Marie Melchior
SØDE KERAMISKE HJERTEFORME
De røde forme er ildfaste og kan bruges til bagning. De dekorative forme kan købes i Familie Journals Shop for 149 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kyllingesandwich med aioli
Sandwich med skinke og tomat-oliventapenade
Verdens bedste picnic-sandwich
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)