Opskrifter

Krydderkage

Fredag, 23. november 2012af Redaktion
En rigtig julekage med sirup, figner, appelsin, kanel og meget andet godt

Ingredienser til krydderkage

500 g lys sirup
125 g mørk farin eller muscovadosukker
100 g smør
8 figner
8 dadler
½ dl rosiner
½ dl syltet appelsinskal
1½ spsk. kanel
1 tsk. nellike
1-2 spsk. ingefær
500 g hvedemel
1½ tsk. natron
1½ dl kærnemælk
2 æg

Kog sirup, farin og smør sammen i en gryde. Afkøl og rør den fint hakkede frugt og krydderierne i. Bland mel og natron og rør det i skiftevis med de sammenpiskede æg og kærnemælken. Kom dejen i en beklædt rugbrødsform eller to mindre sandkageforme. Hvis du bruger den store form, skal kagen have 1-1½ time ved 150°.

Tip: Du kan evt. overtrække kagen med glasur smagt til med rom eller appelsinskal.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

I gang med julekonfekten

Skal du i gang med julens knas og konfekt, finder du her masser af gode opskrifter, der får dig godt i gang...

Lav konfekt og knas til jul