Spidskål med bacon og mormordressing
Ingredienser til spidskål med bacon og mormordressing
(4 pers.)
1 spidskål, 600 g snittet vægt
½ spsk. salt
8 skiver tørsaltet bacon
Dressing
1½ dl piskefløde
5 spsk. citronsaft
1 spsk. sukker
Salt og peber
Pynt
Snittet persille
Fremgangsmåde
Halvér kålen, fjern det grove af stokken og snit kålen fint. Læg kål og salt i en skål og knug det med hænderne. Lad det trække køligt en times tid. Hæld kålen i en sigte, læg en underkop over og pres så meget væde af som muligt. Skær baconskiverne i lidt mindre stykker og rist dem sprøde på panden. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
Dressing: Bland fløde, citronsaft og sukker og pisk det igennem. Lad det stå og syrne på køkkenbordet, til det er let cremet. Smag dressingen til med salt og peber.
Læg kålen i en skål og vend den rundt med dressingen. Pynt med bacon og persille.
Tip: Samme dressing bruges til mormor-salat, hvor hovedsalat delt i blade erstatter kålen.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Bistro-salat
Salat med æg og croutoner
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)