Vintersuppe
(4 pers.)
150 g selleri
150 g pastinak
150 g gulerødder
2 snackpebre
1 bagekartoffel
2 fed hvidløg
1½ spsk. olie
2 kviste timian
1¼ l bouillon
1 dl fløde
Salt og peber
Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Varm olien i en gryde og svits grønsagerne ved jævn varme ca. 5 min. Hæld bouillon ved og læg timian i gryden. Kog grønsagerne meget møre under låg på ca. 40 min. Fjern timianen. Tag grønsagerne op med hulske og læg dem i foodprocessor sammen med lidt af væden (hvis al væden kommer i, løber den ud af maskinen, når den kører). Kom grønsagepureen tilbage i gryden til resten af væden og bland med fløden. Varm suppen op og smag til med salt og peber. Suppen kan fryses.
Tip: Brug løg i stedet for porrer og persillerod i stedet for pastinak.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere gode retter til den kolde tid ...
Minestronesuppe
Vintergryde
Vinterratatouille