Opskrifter

Karbonader med smørdampede grønsager

Onsdag, 17. september 2008af Redaktion
(3 pers.)25 min500 g hakket svinekød1 æg1 dl raspSalt og peber600 g små gulerødder200 g sukkerærter25 g smør1 dl vand ½ tsk. salt1 spsk. smør til

(3 pers.)
25 min

500 g hakket svinekød
1 æg
1 dl rasp
Salt og peber
600 g små gulerødder
200 g sukkerærter
25 g smør
1 dl vand
½ tsk. salt
1 spsk. smør til stegning

Form kødet til 3 karbonader, og paner dem ved først at vende dem i sammenpisket æg og herefter i rasp blandet med salt og peber. Skrub gulerødder, og skyl sukkerærter. Kog vandet op med smør og salt, og tilsæt gulerødderne. Lad det småkoge under låg i 7 min. Tilsæt sukkerærterne, og lad dem dampe med i yderligere 2 min. Brun karbonaderne i 1 min. på hver side ved høj varme, og steg dem færdige ca. 4 min. på hver side ved middelvarme, til de er gennemstegte. Server med persilledryssede kartofler.

Opskrift: Kristina Miechels