Karbonader med smørdampede grønsager
(3 pers.)
25 min
500 g hakket svinekød
1 æg
1 dl rasp
Salt og peber
600 g små gulerødder
200 g sukkerærter
25 g smør
1 dl vand
½ tsk. salt
1 spsk. smør til stegning
Form kødet til 3 karbonader, og paner dem ved først at vende dem i sammenpisket æg og herefter i rasp blandet med salt og peber. Skrub gulerødder, og skyl sukkerærter. Kog vandet op med smør og salt, og tilsæt gulerødderne. Lad det småkoge under låg i 7 min. Tilsæt sukkerærterne, og lad dem dampe med i yderligere 2 min. Brun karbonaderne i 1 min. på hver side ved høj varme, og steg dem færdige ca. 4 min. på hver side ved middelvarme, til de er gennemstegte. Server med persilledryssede kartofler.
Opskrift: Kristina Miechels