3 slags pandekager med bær
Amerikanske pandekager med lemoncurd og blåbær
(Ca. 25 stk.)
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. smør
- 250 g ricotta
- 3 dl sødmælk
- 2 tsk. revet usprøjtet citronskal
- 4 dl mel
- 2 tsk. bagepulver
- 3 dl blåbær
- Lidt smør
- 2½ dl piskefløde
- 1 glas lemoncurd
Prøv også: Pandekager i stakkevis
Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker luftigt. Smelt smørret, og rør det sammen med ricotta, mælk og citronskal. Rør blandingerne sammen. Sigt mel og bagepulver sammen, og hæld det i blandingen sammen med 1 dl blåbær. Bag pandekagerne i smør, til de er gyldne. Pisk fløden til skum, og servér til pandekagerne sammen med lemoncurd og de resterende friske blåbær.
Prøv også: Opskrift på pandekager
Pandekagekage med birkes og røde bær
(10 personer)
- 4 store æg
- 1 l sødmælk
- 4 spsk. smør
- ½ tsk. salt
- 6 dl hvedemel
- 4 spsk. birkes
- Lidt smør
Til servering:
- 2 dl piskefløde
- 200 g fromage frais
- 1 spsk. flormelis
- 2 dl marmelade
- 1 kg blandede røde bær, f.eks. jordbær, hindbær og ribs
Prøv også: Hirse-pandekager med bærcreme
Fremgangsmåde:
Pisk æggene let sammen. Rør mælk i. Tilsæt smeltet smør, salt, mel og birkes. Pisk dejen glat, og lad den stå i ca. 15 minutter. Bag pandekagerne i smør, og køl af.
Servering: Pisk fløden stiv, og rør fromage frais og flormelis i. Fordel et tyndt lag creme og marmelade på en pandekage, og drys med bær. Læg en pandekage ovenpå, og fordel igen creme, marmelade og bær på. Fortsæt, til du ikke har flere pandekager tilbage. Afslut med bær på toppen.
Tip: Har du ikke en støbejernspande eller en anden pande, der kan tåle at komme i ovnen, f.eks. hvis håndtaget er lavet af plastik, kan du i stedet bage ovnpandekagen i et rundt ovnfast fad.
Prøv også: Vanilje-pandekager med appelsiner
Hollandske ovnpandekager med creme og brombær
(8 personer)
- 3 store æg
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 dl sødmælk
- Ca. 1½ dl mel
- 1 spsk. smør
Til servering:
- 1 spsk. flormelis
- Ca. 2 dl vaniljesauce,
- f.eks. fra Karolines Køkken
- Ca. 1 spsk. ahornsirup
- 250 g brombær
- Lidt mynteblade
Prøv også: Blæbær-pandekager
Fremgangsmåde:
Varm en stor støbejernspande op ved 225°. Pisk æg og sukker sammen, og rør vaniljesukker, mælk og mel i. Lad det stå i ca. 10 minutter. Tag den varme pande ud af ovnen, og lad smørret smelte på den – sørg for, at det bliver jævnt fordelt. Hæld dejen på, og stil panden tilbage i ovnen. Lad pandekagen bage i 10-15 minutter, og tag den ud. Drys den med lidt flormelis. Rør vaniljesauce og ahornsirup sammen, og hæld cremen på pandekagen. Servér med brombær og lidt mynteblade.
Prøv også: Kakao pandekager