Opskrifter

Åses æblekage med cremefraiche

Tirsdag, 24. september 2013Opdateret 17. martsaf All Over Press
Findes der noget bedre en en dejlig æblekage? Her får du Åses opskrift på en umådelig lækker æblekage.
40 min
Æblekage
125 g sukker
125 g smør
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
125 g hvedemel
2 æg
½ dl mælk
3-4 æbler
Sukker
Kanel
Tilbehør
Flødeskum eller cremefraiche

Fremgangsmåde

  1. Rør smør og sukker let og luftigt.
  2. Pisk æggene.
  3. Bland bagepulver, vaniljesukker og mel sammen og rør det i smørret skiftevis med de piskede æg og mælken.
  4. Kom dejen til din æblekage i en form på ca. 22 cm i diameter.
  5. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både.
  6. Stik æbleskiverne ned i dejen til din æblekage og drys med sukker og kanel.
  7. Bag din æblekage midt i ovnen ved 180º i 20- 30 min. Prøv med en kødnål, om din æblekage er gennembagt.
  8. Lad din æblekage køle lidt af på en rist og servér den nybagt med flødeskum eller cremefraiche.