Æble-blåbærkage
Dej
2 æg
135 g sukker
120 g mel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
1 knivspids stødte nelliker
50 g smeltet smør
Fyld
2 æbler
1½ spsk. farin
1½ spsk. sukker
1-2 dl blåbær
Rasp til formen
Pisk æg og sukker lyst og skummende. Tilsæt mel blandet med bagepulver og krydderier samt smeltet smør og bland det godt. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Bland farin og sukker og bland det med æblerne. Smør en springform og drys den med rasp. Hæld dejen i formen og fordel æblebåde og blåbær. Bag kagen 40-45 min. ved 200° på midterste ovnrille.
Server kagen lun eller kold med vaniljesauce eller is.
Vaniljesauce
1 dl mælk
1 dl fløde
½ stang flækket vanilje
2 æggeblommer
½ tsk. majsstivelse
2 spsk. sukker
Bring mælk, fløde og vanilje i kog. Pisk æggeblommer, majsstivelse og sukker sammen i en skål. Pisk den kogende mælk i æggemassen og hæld det hele tilbage i gryden. Varm op under piskning, saucen må ikke koge, og tag den fra varmen. Hæld saucen i en skål. Tag vaniljen op og drys lidt sukker på overfladen, så saucen ikke trækker skind. Køl saucen af.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere tærter her...
Provencalsk pære-
tærte
Sprød citrontærte
Pæretærte med
mandellåg
Blåbærtærter med
marcipan
25 lækre opskrifter med æbler
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)