(16 stk.)
375 g hvedemel (gerne ed god bageevne, f.eks. Gluten Blue Star)
125 g smør
2 æg
10 g gær
1 dl koldt vand
2 spsk. sukker
Skal af 1 revet usprøjtet citron
30 g mandler
Rør gæren ud i vandet. Hak smørret i melet og ælt sammenpiskede æg, citronskal, sukker og gærvand i melhakket, der formes som en lille vulkan, så det kan rumme det flydende. Lad dejen hæve koldt natten over. Hæld den ud i en smurt bradepande på 25x 35 cm og lad den hæve 20 min. Pynt med hakkede mandler, skær for, så der dannes 16 stykker brød og bag ved 210° i 15 min. midt i ovnen. Serveres nybagte til morgenbordet.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere gode brød...
Nemt rosinbrød
Klassisk birkesfranskbrød
Femkornsbrød